Menu:


20 mei
Kunstmarkt Brummen

27 mei
Kunstmarkt Almelo

10 juni
Kunst in het Volkspark, Enschede

17 juni
Kunstmarkt Tuindorp Hengelo

4 augustus
Kunstmarkt Haaksbergen

26 augustus
Kunst aan de Ijssel Zutphen

16 september
Kunstmarkt Delden
16 May, 2018 - Beheer
16 May, 2018 - Beheer
16 May, 2018 - Beheer16 May, 2018 - Bernadette
16 May, 2018 - BeheerHallo, ik ben Herma Veurink.

Sinds 2001 ontwerp en maak ik sieraden. Het is begonnen als hobby waarbij ik sieraden voor mijzelf maakte. Doordat mensen zo enthousiast waren over de creaties die ik droeg, ben ik ze in opdracht gaan maken. Van het een kwam het ander en het groeide uit tot een heuse collectie kunst waarbij iedere ketting of armband uniek is!

Mijn ontwerpen kenmerken zich door de bijzondere kralen en materialen.
Ik ben begonnen met het maken van sieraden van glaskralen. Ik heb mijn collectie uitgebreid met kettingen, armbanden en oorbellen van half edelstenen. Het mooie aan half edelstenen zoals bergkristal, hematiet en onyx is dat er genezende werking aan toegekend wordt. Het leuke aan deze stenen is dat aan ieder sterrenbeeld, bepaalde stenen zijn gekoppeld. De stenen bij dat sterrenbeeld passen bij de persoon die onder dat sterrenbeeld geboren is. Dit maakt ze zeer geschikt om kado te geven. Naast sieraden met half edelstenen gebruik ik ook kralen met bladgoud gegoten in glas, parels, zilver en bloedkoraal.

De kralen die ik in mijn ontwerpen gebruik komen niet alleen uit Nederland maar uit verschillende landen. Overal waar ik op vakantie ben, zoek ik naar bijzondere kralen die ik in mijn ontwerpen kan gebruiken. Van marktjes op Gran Canaria tot brocante markten in Frankrijk. Overal komen ze vandaan.

Sinds kort maak ik ook sieraden van gebruikte materialen zoals zilveren lepeltjes, vorken,suikerscheppen, etc. Die materialen vind ik vooral in kringloopwinkels, maar ik word ook regelmatig gevraagd om een sieraad uit een erfenis om te vormen. Ik krijg erg veel voldoening uit het recyclen van materialen. Oude materialen die voorheen van weinig nut en waarde waren maak ik weer tot wat moois.

Ik sta met de sieraden op verschillende kunstmarken. De verkoop van mijn sieraden doe ik ook aan huis. In mijn atelier kun je in alle rust de verschillende kettingen en armbanden passen. Mocht je een jurk, jasje of ander kledingstuk hebben waar je een mooi sieraad bij zoekt, neem dan dat kledingstuk mee! Samen kijken we dan wat het beste past. Mocht het sieraad van je keuze er niet bij zitten dan kan ik een ketting, armband of oorbellen op maat voor je maken.

Het is altijd mogelijk om vrijblijvend een afspraak te maken om eens rustig in mijn atelier rond te kijken. Mail dan je naam en telefoonnummer naar herma@bijherma.nl en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Veel plezier bij het bekijken van mijn sieraden en wie weet ontmoeten wij elkaar op een van de kunsmarkten of in mijn atelier in Borculo!

Herma Veurink
de Markerichter 88
7271ZH Borculo.
06-15219078
herma@bijherma.nl


17 Mar, 2013 - Beheer